Aktuell med ny singel – tolkar KENT och Håkan Hellström!

Publicerad 2018-03-12
Hyllar svenska textförfattare i pop/jazz-tappning!

Efter att i revysammanhang satt tänderna i klassiker som Povels ”Alla har vi varit små” och ”Underbart är kort” föddes idén hos sångerskan och skådespelerskan Canilla Enskär att göra en hyllning till svenska textförfattare.
Högt på listan fanns inte oväntat verk av Lars Nordlander, Hasse&Tage och Beppe Wolgers men också nyare låtar i känslig pop/jazz-tappning som Håkan Hellström.

Och Ulf är verkligen en musikalisk mångsysslare. Han har spelat instrumental gitarrock med Bosse Winberg (Spotnicks), blues med Phantom Flyers och Junior Wells, jazz med Claes Jansson, symfonisk rock med gruppen Manticore.

Visor med Owe Thörnqvist, samt rock´n´roll med The Refeshments, Rock-Ragge, Billy Bremner, Linda Gail Lewis och Little Gerhard för att nämna några!

Nu är hon aktuell med nya singeln ”Visslaren” på Spotify, en jazzinsprerad tolkning av KENTs original från 1999.

”- Att arbeta fram tolkningar av så fantastiska låtar är en utmaning och en mycket spännande och kreativ process. Och att få arbeta med Ulf Holmberg, som har arrangerat musiken, är otroligt roligt! Det är verkligen ett privilegium att få arbeta med en så professionell musiker!”

Andra artister som Ulf spelat med är bl a Nanne Grönvall, Blossom Tainton, Janne Önnerud, Gunilla Backman (Mamma Mia), Peter Jezewski, Victoria Tolstoy, Eva Eastwood, Magnus Carlson (Weeping Willows), Harpo, Jan Johansen, Hasse Andersson, Henrik Åberg och John Lindberg.
”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester…”

Resultatet av arbetet blev ett blandat program – en resa genom tiden med klassiska Monica Z låtar som ”Sakta vi går genom stan” till nyare verk av Bo Kaspers Orkester, Håkan Hellström och KENT m.fl.

Uppträdande i Ekhamns Salonger

Kommande framträdanden i vår är bland annat under Kristi Himmelsfärdshelgen på Ekhamns Gård vid Mälaren utanför Uppsala.

Gamla tavlor plockas ner från salongernas väggar och konst av mycket skiftande slag sätts upp när det är dags för konst och kulturutställningen ”Konst, kultur och kreativitet” den 10-13 maj 2018.

”- Det är många spännande konstnärer och kreatörer som kommer att finnas på plats under helgen. Och herrgården som är från 1700-talet är bara i sig är värt en utflykt. Det ska bli jätteroligt att få uppträda i en sån vacker herrgårdsmiljö!”

Det är fri entré och mer information om helgens program, konstnärerna och utställarna hittar du på:

www.ekhamn.se samt www.visitknivsta.se