Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester – en hyllning till svenska textförfattare inom pop och jazz.

mar 12, 2018 | Nyheter

Foto: Malin Lindner

”Visslaren”, en hylling och jazzinspirerad tolkning av KENTs original

Canilla Enskär har verkligen satt fokus på svensk musikhistoria och hyllar svenska textförfattare i sin senaste föreställning ”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester”. Efter att ha framträtt i revysammanhang och tolkat klassiska låtar som Povels ”Alla har vi varit små” och ”Underbart är kort”, fick Canilla idén att göra en hyllning till svenska textförfattare inom pop och jazz.

När hon satte sig ner för att välja vilka låtar hon ville tolka, var det inte oväntat att verk av textförfattare som Lars Nordlander, Hasse&Tage och Beppe Wolgers fanns med på listan. Men Canilla ville också inkludera nyare låtar av artister som Håkan Hellström i en känslig pop/jazz-tappning.

Resultatet av detta arbete är bland annat singeln ”Visslaren”, en jazzinspirerad tolkning av KENTs original från 1999. Canilla berättar att det har varit en utmaning och en spännande och kreativ process att arbeta fram tolkningar av dessa fantastiska låtar. Hon har haft förmånen att arbeta med gitarristen och producenten Ulf Holmberg, som har arrangerat musiken för singeln.

Ulf Holmberg är en musikalisk mångsysslare och har spelat med en rad olika artister och grupper inom olika genrer som instrumental gitarrock, blues, jazz och symfonisk rock. Han har samarbetat med artister som Nanne Grönvall, Blossom Tainton, Janne Önnerud, Gunilla Backman, Peter Jezewski, Victoria Tolstoy, Eva Eastwood, Magnus Carlson, Harpo, Jan Johansen, Hasse Andersson, Henrik Åberg och John Lindberg.

Resultatet av samarbetet mellan Canilla och Ulf är en resa genom tiden med klassiska låtar av Monica Z som ”Sakta vi går genom stan” till nyare verk av Bo Kaspers Orkester, Håkan Hellström och KENT, bland andra.

Canilla Enskär, den 45-åriga jazzsångerskan och skådespelerskan, har verkligen lyckats hylla svenska textförfattare i sin senaste singel ”Visslaren”. Med sin tolkning av svenska klassiker och nyare verk visar hon prov på sin musikaliska mångsidighet och skapar en spännande resa genom svensk musikhistoria. Med hjälp av gitarristen och producenten Ulf Holmberg har Canilla gett dessa låtar en unik och känslig pop/jazz-tappning.

Streama på Spotify