Om Canilla

Canilla Enskär är producent och jazzsångerska med drivkraft att alltid beröra andra med musik och scenkonst. Canilla är en av de drivande krafterna i nätverket scenkonstnärerna där hon med glödande energi dagligen bidrar till ett levande kulturliv för andra.

Hon har själv alltid älskat att sjunga och gjort det med glädje, dock endast i duschen.
Men det var då, nu är hon äldre och inser att det inte spelar någon roll längre.

Idag är Canilla Enskär är jazzsångerskan som tolkat bland andra Billie Holiday, Ella Fitzgerald och Monica Z. – Sent ska syndaren vakna.

Om Canilla Enskär

Canilla Enskär är producent och jazzsångerska. Hennes drivkraft är att beröra andra med musik och scenkonst. Hon grundade Scenkonstnärerna tillsammans med bla Katarina Sahlstedt 2017 och är en av de drivande krafterna i nätverket där hon med glödande energi dagligen bidrar till ett levande kulturliv för andra.

Hon har alltid älskat att sjunga och gjort det med glädje, dock endast i duschen. Men sommaren 2016 lämnade hon kulisserna för scenen och spelade rollen Max i barnteaterföreställningen ”Max och Snyfflorna”. På hösten blev det revy bla på Kulturumteatern.

Det var våren 2017 som hon blev biten av jazzen och inledde samarbetet med musikern Ulf Holmberg. Tillsammans producerade de ”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester”, en jazzinspirerad hyllningsföreställning till några av våra folkkära textförfattare, som framfördes under 2018, spelades in och en del av musiken gavs ut på Spotify och iTunes. Hennes version och tolkning av ”Visslaren”, skriven av Jocke Berg från KENT, gavs ut 2018 och har spelats på radio i Sverige, Finland, Färöarna och i England.

Hösten 2018 antog hon också utmaningen i farsen ”Kattguld, krämpor och kurtis” att spela både ljuv och kall i sina dubbelroller. Den ljuva och kattälskande dottern Michelle och den betydligt mörkare och skräckinjagande ”Fru Notarien”.

I mars 2020 gav hon tillsammans med Ulf Holmberg ut albumet ”A Blue Bird Day” med tolkningar av jazzpärlor som bland annat framförts av Nat King Cole, Billie Holiday mfl. och gav sig ut på slottsturné i Mälardalen samma sommar. Hennes musik har både spelats i svensk radio och utomlands.

Samma år axlade hon rollen som ”Jonna” den kvinnliga versionen av tungsinte Don Juan i Shakespeares ”Mycket väsen för ingenting” som hon också producerade under 2019/2020 och sattes upp i Scenkonstnärernas regi. Föreställningen spelades in digitalt under hösten pgr av pandemin för publiken att streama på Voyd.tv

Hon utnämndes också till ”Årets Knivstabo” 2020 av Knivsta kommun.

Fler singlar har kommit ut efter det, som kan höras på streamingtjänsterna, och nu under 2023 står både jazz och allsång på programmet med spelningar och konserter.

Vilka spelningar som är aktuella just nu hittar du här!

Canilla Enskär, Linnéträdgården, Uppsala Fotograf: Sandra Jolly Photography

Fotograf Sandra Jolly