Livet efter 50 – de bästa åren har precis börjat!

aug 1, 2023 | Nyheter

Foto: Martina Wärenfeldt

Livet efter 50 – de bästa åren har precis börjat!

Canilla Enskär har verkligen haft en musikalisk resa under de senaste åren. Hon har bevisat att det aldrig är för sent att följa sin passion och att ålder inte spelar någon roll när det kommer till att utvecklas och nå sin fulla potential.

Med sin karisma och röst har hon trollbundit publiken sedan 2018, då hon blev biten av jazzen. Sedan dess har Canilla samarbetat med musikern Ulf Holmberg och tillsammans har de producerat en mängd uppskattade föreställningar och musikaliska verk.

En av dessa föreställningar är ”Från Monica Z till Bo Kaspers Orkester”, som är en jazzinspirerad hyllning till några av Sveriges mest älskade textförfattare. Föreställningen framfördes under 2018 och spelades även in för att göras tillgänglig på Spotify och iTunes. En av de mest uppskattade låtarna från föreställningen är Canillas tolkning av ”Visslaren”, skriven av Jocke Berg från det svenska bandet KENT. Låten har spelats flitigt på både svenska och internationella radiostationer.

År 2020 tog Canilla, med hjälp av Ulf, ytterligare ett stort steg framåt i sin musikaliska karriär genom att släppa albumet ”A Blue Bird Day”. På detta album tolkar de jazzklassiker som tidigare framförts av legendariska artister som Nat King Cole och Billie Holiday.

Canilla’s röst är lika fängslande som den är unik. Hon har en förmåga att förmedla känslor och berätta historier genom sin sång, vilket verkligen tar jazzmusiken till en helt ny nivå. Det är svårt att inte bli berörd av hennes röst och tolkningar.

Utöver sina musikaliska framgångar är Canilla också en del av fotografen Martina Wärenfeldts projekt ”40 över 40”. Projektet är en hyllning till mogna och starka kvinnor och syftar till att fira den kvinnliga skönheten och styrkan som kommer med åldern. Canilla är en av de 40 kvinnor över 40 som porträtteras av Martina under 2022 och delar av 2023. Projektet avslutas med en fest och en fotoutställning där dessa fantastiska kvinnor kommer bli hyllade.

Martina Wärenfeldt är en porträttfotograf från Växjö som specialiserat sig på Fine Art Porträtt. Hon är känd för sin förmåga att på ett konstnärligt sätt fånga personligheten och essensen hos sina motiv. Varje bild är en representation av styrka, skönhet och visdom som bara kommer med åren.

” – Jag är stolt över att vara en del av detta projekt. Jag ser åldern som en tid då livsvisdomen börjar blomstra och man vet vad som verkligen är viktigt i livet. Ett större självförtroende gör också att man vågar vara mer sårbar och bjuda på sig själv på ett sätt som man kanske inte vågade tidigare. De bästa åren precis har börjat!”

Canilla Enskär Fotograf Martina Wärenfeldt

Foto: Martina Wärenfeldt

Canilla Enskär Fotograf Martina Wärenfeldt

Foto: Martina Wärenfeldt