Slottsturné i Mälardalen – sommaren som inte blev som andra somrar!

jun 1, 2020 | Nyheter

Foto: Cassandra Enskär

Sommaren som inte blev som andra somrar!

Våren 2020 var planerad och klar för jazzsångerskan och skådespelerskan Canilla Enskär, det skulle spelas Shakespeare på nybyggd scen med en stor ensemble på 70 personer och nytt album ”A Blue Bird Day” i mars med konserter och spelningar där till. Men så kom pandemin och över en natt förändrades hela branschen.

Hon och teaterkollegan Kristina Gissler bestämde sig då tillsammans för att ta ett nytt grepp och tog kontakt med Noors Slott för att köra en LIVE-streamad konsert. En vacker miljö att titta på för dem som inte kunde gå på livekonsert var tanken.

Canilla Enskär och Kristina Gissler, Fotograf Cassandra Enskär

– Så det var så det började. En livestreamad konsert i den vackra slottsträdgården på Noors Slott i Knivsta i juni som fick över 12.000 visningar på Facebook, berättar Canilla Enskär. Kul tyckte vi! Och vi kände att detta är rätt programupplägg och koncept för oss. Så vi bestämde oss för att fortsätta lite på temat; liveuppträdanden ute i vackra omgivningar och i skön natur. En turné på bl.a. slott och slottsträdgårdar fick det bli!

Canilla Enskär och Kristina Gissler, Fotograf Cassandra Enskär

Under sommaren 2020 får besökarna på bla Noors Slott, Rånäs Slott, Taxinge Slott och Wenngarns Slott njuta av ett blandat program med lättlyssnad jazz som tex Monica Z, Ella Fitzgerald och Billie Holliday och visor och vispop som Ted Gärdestad och Eva Cassidy m.m.

De olika besöksmålen har valt lite olika upplägg tex Noors Slott endast för sina weekendgäster, Rånäs Slott har underhållningen under grillkvällar med BBQ för middagsgäster och Taxinge Slott för dem som besöker slottscaféet.

Alla konserter och spelningar är till största del utomhus under sommaren i besöksmålets trädgård (vid regn ofta under tältskydd eller annat tak).

Canilla Enskär och Kristina Gissler, Fotograf Cassandra Enskär

Om duon

Canilla Enskär är producent och utgiven jazzsångerska som tolkar bland andra Billie Holiday, Ella Fitzgerald och Monica Z.
Nu är hon aktuell med albumet ”A Blue Bird Day” med jazzpärlor från ”The Great American Songbook” som ”Over the Rainbow” och ”Summertime”. Singeln ”Visslaren” från 2018 skriven av Jocke Berg från Kent har spelats på radio i Sverige, Finland, Färöarna och i England.

Kristina Gissler är sångerska sedan 20 år och har medverkat på bla Fredriksdalsteatern med Eva Rydberg och i musikalen Guys and Dolls med Tommy Körberg samt satt upp egna shower. Hon är också körledare.

Båda är utnämnda till ”Årets Knivstabo”, Kristina Gissler 2018 och Canilla Enskär 2020 för sina insatser i Knivsta kommun.