Trädgårdskonsert vid Ekoln, en perfekt kombination av musik och natur!

jun 1, 2023 | Nyheter

En perfekt kombination av musik och natur!

Trädgårdskonsert vid Ekoln är ett evenemang som hålls utomhus i trädgården på Sandavägen i Uppsala, vid sjön Ekoln. Arrangören av konserten är föreningen Kultur vid Ekoln och tillsammans med sångerskan Canilla Enskär bjuder de in publiken på en eftermiddag med svenska melodier och jazzpärlor.

Om vädret tillåter uppmanas besökarna att ta med sig en picknickfilt och sätta sig ner i gräset, lyssna på musiken och njuta av den vackra omgivningen vid Mälarens strand i Sunnersta. Om vädret blir ogynnsamt kommer konserten att hållas inomhus i Tehuset istället, så att alla kan njuta av musiken tillsammans.

Canilla har även bjudit in duon Falk & Gejke, bestående av Jonathan Schalk och Andreas Gejke, som blev finalister i P4 Nästa 2020. Båda är uppvuxna i Uppsala och kompletterar varandra på ett fantastiskt sätt när de musikaliskt samarbetar. Andreas har spelat gitarr sedan han var liten och har med tiden börjat jobba professionellt inom musik- och videoproduktion. Han har bland annat komponerat filmmusik och regisserat flera kortfilmer. Jonathan, å andra sidan, tog ett stort beslut när han var 30 år gammal. Han sålde sin lägenhet, tog tjänstledigt och åkte till Melbourne för att studera komposition.

Trädgården vid Ekoln är en fantastisk plats för konst, musik och poesi. Det är en vacker plats belägen i Sunnersta, Uppsala, med en underbar utsikt över Ekoln, Mälarens nordligaste vik. På sommaren arrangerar de olika kulturevenemang för människor i alla åldrar. För dem som kommer med bil finns parkeringsmöjligheter i närheten, främst vid KFUM Alnäs nära den gamla Sunnersta campingplatsen och vid Sunnerstagropen.

Konserten kommer att äga rum den 18 juni 2023, en söndag, och startar klockan 15:00. Platsen är Tehuset på Sandavägen 1, Uppsala. Entréavgiften är 100 kr och det kommer även att finnas en servering där besökare kan köpa något att dricka eller äta.

Det här evenemanget är ett perfekt tillfälle att njuta av fantastiska musikupplevelser samtidigt som man får uppskatta skönheten i naturen vid Ekoln. Missa inte chansen att delta och bli en del av denna unika trädgårdskonsert!

Falk & Gejke, Kultur vid Ekoln

Jonathan Schalk och Andreas Gejke

Boka biljetter via Tickster